Afbeelding

Geslaagde workshop ‘dieren boetseren’

Algemeen

HATTEM – In het kader van de wandelexpositie ‘Kijk hier … Kijk daar!’, rond het thema ‘beestenboel,’ organiseerde de organisatie afgelopen week een workshop ‘dieren boetseren’.

Deelnemers aan deze workshop hadden de primeur om, na een welkomstwoord door Maja de Zwaan, namens de organisatie, en na een technische uitleg door Erica Hadjidakis, beeldhouwer en docent bij Beeldhouwersgilde Hattem, aan de slag te gaan in het vernieuwde Anton Pieck Museum. Iedereen kreeg van de docent een stuk wit bakkende chamotte klei en het kneden en vormen kon beginnen. Meegebrachte foto’s van (huis)dieren dienden als houvast bij het boetseren. De voortvarendheid waarmee een ieder van start ging, maakte dat de deelnemers hun meegebrachte beeldmateriaal al snel in 3D zagen ontstaan. De deelnemers zullen hun fraaie creaties pas over 4 weken weerzien, want docent Erica ontfermde zich aan het eind van de workshop over alle werkstukken om deze na een droogtijd van 4 weken te bakken in een speciale oven.

"De organisatie bedankt het Anton Pieck Museum voor haar gastvrije ontvangst en Erica Hadjidakis voor de mooie workshop waarmee zij de wandelexpositie een extra dimensie heeft gegeven."

De vele kunstwerken rondom het thema ‘beestenboel’ zijn nog tot en met 28 maart op 17 locaties in de binnenstad van Hattem te zien. Folder van de wandelexpositie met wandelsuggestie o.a. verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Punt.