Afbeelding

Belangrijke overwinning sv Hatto-Heim

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Zaterdag stond voor sv Hatto-Heim de belangrijke wedstrijd tegen sv Epe op het programma. De belangen waren groot: sv Hatto-Heim wil graag bij de eerste acht eindigen en Epe wil rechtstreekse degradatie ontlopen.

De eerste tien minuten stond Hatto-Heim onder druk. Epe startte fanatiek, maar tot echte kansen leidde dit nog niet. Na een kwartier kroop sv Hatto-Heim wat meer uit zijn schulp en het eerste gevaar kwam van Ward Willemsen, die een voorzet van Noah Brommer net over kopte. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld, voor beide doelen ontstond nog weinig gevaar.
Rond de 20e minuut werd Jesse Winkelaar aangespeeld in de zestien van Epe en, met een speler in de rug, speelde hij zich vrij. Hij schoot de bal diagonaal bij de tweede paal knap binnen: 1-0. Een paar minuten later was Epe via een snelle uitbraak gevaarlijk. Dewy Gerritsen gaf de bal voor en het was Stefan Lokhorst die de bal inschoot, maar Jorick Mensink redde goed. De gelijkmaker kwam er wel in de eerste helft: na een corner van sv Hatto-Heim werd de bal weggekopt en dat resulteerde in een snelle uitbraak van Epe. Stefan Lokhorst speelde Maurits de Jong aan, die de bal op de borst mee nam. Met een hard schot ging de bal via de paal het doel in: 1-1. Gezien de verhoudingen in het veld was dat niet onterecht.

Na de rust was het Hatto-Heim dat direct goed uit de startblokken kwam. Noah Brommer kopte een voorzet rakelings over de de lat. Vlak daarna een mooie actie van Ward Willemsen. Hij passeerde een paar spelers en verschalkte keeper Schoonhoven in de korte hoek. Zo kwam de stand op 2-1. Epe liet het er niet bij zitten en kreeg ook een grote kans. Stefan Lokhorst schoot hard op het doel, maar Jorick Mensink redde wederom. Hatto-Heim moest hierna zeer alert blijven op de snelle uitbraken van Epe, maar had zelf ook nog een aantal kansen. Zo waren Twan van Rijssen en Robin van der Ziel dicht bij een doelpunt. Epe drong nog meer aan om toch met een punt uit Hattem te kunnen vertrekken, maar de verdediging van Hatto-Heim bleef op de been. Scheidsrechter Procee uit Zwolle floot in de 94e minuut voor het einde. Na afloop bleek dat Hatto-Heim goede zaken had gedaan, ZZVV speelde 2-2 tegen AGOVV en VV Heerde verloor van WVF met 2-3. Daardoor blijft rechtstreekse handhaving nog mogelijk, al zijn de geelblauwen, naast overwinningen van eigen kant, afhankelijk van resultaten van de directe concurrenten. Zaterdag 11 mei staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, Hatto-Heim gaat dan op bezoek bij rode lantaarndrager AGOVV in Apeldoorn.